Kantoren en showrooms te huur in voormalige Nationale Bank op de Britselei

Wie ervan droomt om klanten te ontvangen of te werken in het voormalige gebouw van de Nationale Bank aan de Britselei kan nu zijn slag slaan. Via het makelaarskantoor Anker 18 worden alle binnenruimten sinds kort te huur aangeboden.

Nadat de Nationale Bank het monumentale gebouw aan de Britselei niet langer meer gebruikte als bijbank en verkocht aan een investeerder, komt er nu eindelijk een einde aan de leegstand. Sinds kort worden de ruimten op de vier verdiepingen van het voormalige bankgebouw te huur aangeboden.

De binnenruimten zijn volledig gerenoveerd en onderverdeeld in tientallen units voor onder meer kantoren en showrooms. Dat is de manier waarop vastgoedmakelaar Anker 18 de ruimten aanbiedt. Veel meer informatie kan of wil de makelaar voorlopig niet kwijt over de aangeboden ruimten.

Kluiszalen

In het gebouw is nog veel van de oude grandeur en de functie als bank terug te vinden. De kluiszalen en kofferruimten zijn er nog steeds en de originele traphallen en ontvangstzalen zijn nog intact. Net zoals de binnenplaats, die de verschillende vleugels van het gebouw met elkaar verbindt.

Huren kan vanaf vijfhonderd vierkante meter en wie benieuwd is naar de prijs moet contact opnemen met de makelaar. Vaste prijzen staan er niet vermeld op de website. Alles bij elkaar is er in het gebouw plaats voor tientallen kleine bedrijven of meerdere grote ondernemingen.

Het gebouw werd in 1872 ontworpen door architect Hendrik Beyaert en werd zes jaar later opgeleverd in opdracht van de Nationale Bank. Die hield er tot begin 2014 een bijbank. Nadien werd het gebouw verkocht.

 

BRON: Patrick Van de Perre, het Nieuwsblad 10/07/2020